Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Γιατί Οι Δίαιτες Δεν Έχουν Αποτέλεσμα;;;

  Οι δίαιτες της μόδας δεν έχουν αποτέλεσμα. Οι δίαιτες που στηρίζονται στη καταμέτρηση θερμίδων, οι δίαιτες υψηλής πρωτεΐνης χωρίς υδατάνθρακες, όλες θα σας απογοητεύσουν. Ακόμα χειρότερα, οι περισσότερες από αυτές είναι κουραστικές, μονότονες και επικίνδυνες για τον οργανισμό. Μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε κάποιο βάρος, μακροπρόθεσμα όμως δε θα μπορέσετε να τις συνεχίσετε με αποτέλεσμα να ξαναπάρετε το βάρος που χάσατε και αυτή η διαδικασία τελικά δεν έχει κανένα όφελος για το σώμα σας. 
  Οι δίαιτες της μόδας επιβάλλουν περιορισμούς στη διατροφή, στερώντας ουσιαστικά κάτι σημαντικό που χρειάζεται το σώμα σας. Για παράδειγμα, η ακραία δίαιτα υψηλής πρωτεΐνης- χαμηλών υδατανθράκων είναι επιστημονικά και διατροφικά λανθασμένη. Κάθε άνθρωπος χρειάζεται σύνθετους υδατάνθρακες για ενέργεια, για θετική νοοτροπία, για καλό σεξ και για πολλές άλλες διεργασίες! Στους σύνθετους υδατάνθρακες περιλαμβάνονται τα δημητριακά όπως το αναποφλοίωτο ρύζι, η σίκαλη, το κριθάρι κ.α. Οι άνθρωποι που κόβουν τους σύνθετους υδατάνθρακες και τους αντικαθιστούν κυρίως με τροφές υψηλής πρωτεΐνης υποφέρουν συχνά από δυσκοιλιότητα, ψυχικές διακυμάνσεις, πονοκεφάλους, πόνους στη κοιλιά και κατάθλιψη. Επιπλέον, οι περισσότερες δίαιτες της μόδας περιορίζουν σημαντικά την κατανάλωση βασικών λιπαρών οξέων. Τα λιπαρά οξέα βοηθάνε το σώμα να διαλύσει το λίπος! 



    Η ουσία μιας δίαιτας δεν είναι να λιμοκτονείς, αλλά μάλλον να στραφείς σε ένα νέο τρόπο ζωής, με άφθονες υγιεινές τροφές. Στόχος είναι να κάνετε απλές αλλαγές που θα αρχίσουν να έχουν αποτέλεσμα σχεδόν αμέσως και θα διαρκέσουν για όλη σας τη ζωή. 

Με εκτίμηση, 
Κουγιουμιτζάκη Δέσποινα 
Πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου